سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 140
بازدید دیروز : 28
کل بازدید : 198405
کل یادداشتها ها : 121
خبر مایه


کارشناسان بین‌المللی پیش‌بینی کرده‌اند که بخت پیشرفت در دور تازه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت های جهانی که قرار است تا پایان هفته جاری برگزار شود، بسیار اندک است.

سولانا: جلیلی توان و اختیاری برای مذاکره ندارد
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، همچنین خاویر سولانا، مسؤول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که سعید جلیلی، دبیر شورای امنیت جمهوری اسلامی، توان مذاکره کردن ندارد. خبرگزاری فرانسه  در ادامه نوشت: این کارشناسان که در میان آنها خاویر سولانا، مسؤول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور داشت، دیروز در مرکز تحقیقات بروکینگز واشنگتن گرد هم آمدند و نسبت به هر گونه پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای ایران پیش از انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور ابراز تردید کردند.

از نظر سولانا، که نماینده اصلی قدرت های جهانی در مذاکرات سال های 2003 تا 2009 بوده، رهبران ایران به شدت دلمشغول انتخابات آتی در این کشور هستند و بعید است که قبل از آن تصمیم مهمی در زمینه مسائل هسته‌ای خود اتخاذ کند. وی همچنین تأکید کرد که سعید جلیلی، دبیر شورای امنیت ملی ایران و همچنین مسؤول گروه مذاکره کننده این کشور، توان مذاکره کردن در مسائل هسته‌ای را ندارد. سولانا اضافه کرد: جلیلی، تنها «حامل پیام» است و در واقع رشته اصلی این مذاکرات در دست او نیست. سولانا همچنین گفت که بدون حل بحران هسته‌ای ایران، که از متحدان بشار اسد است، نمی توان بحران سوریه را نیز حل کرد.


گری سامور، مشاور ارشد سابق باراک اوباما در امور خلع سلاح که به تازگی کاخ سفید را ترک کرده، نیز گفت که تصور یافتن یک راه حل در این مذاکرات، واقع بینانه نیست. وی اظهار داشت: مسئله است که اختلافی عمیق میان دو طرف این مذاکرات در زمینه اهداف آن وجود دارد.

این اظهارات در حالی است که روز جمعه، صالحی وزیر امور خارجه ایران در حاشیه یازدهمین نشست مجمع همکاری آسیایی در تاجیکستان، در دیدار با یارلان ادریسوف، وزیر امور خارجه قزاقستان، درباره نشست آتی ابراز امیدواری کرد و گفت: فرآیند حل مساله، ‌آغاز شده و این بسیار مهم است. مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه نیز دیروز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات آلماتی به دنبال احقاق حقوق خود بر مبنای معاهده ان پی تی است، گفت: طبیعی است که در هر گامی که دو طرف با توافق هم دنبال می کنند در یک بخشی باید به رسمیت شناختن حقوق جمهوری اسلامی ایران در فعالیت هسته ای نزدیک شود و همچنین ابهامات غرب که البته اساسی هم ندارد، برطرف شود.

جمهوری اسلامی ایران، تا چند روز دیگر، یعنی در روزهای 5 و 6 آوریل، بار دیگر در آلماآتی، پایتخت قزاقستان با گروه پنج به علاوه یک، شامل کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین، درباره فعالیت های هسته‌ای خود مذاکره می‌کند. دور قبلی این مذاکرات در همین شهر و در اواخر ماه فوریه گذشته انجام شد.





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ